Vés al contingut

Per què vaga?

La reforma laboral aprovada pel Govern espanyol ha esdevingut la retallada de drets laborals més important des de la transició. Abarateix l’acomiadament, lamina la negociació col·lectiva i precaritza encara més les condiciones laborals. Unes mesures totalment oposades a les que caldria per incentivar una economia sostenible i un consum intern que ens permetin afrontar un canvi de model social i econòmic totalment necessari, enlloc d’equiparar-nos als països en vies de desenvolupament en matèria de treball.

De la mateixa manera, aquesta reforma s’enquadra en tot un procés de laminació de l’escàs Estat del benestar que les lluites obreres del darrer segle havien aconseguit forçar. Només cal observar la proposta de reforma del sistema de pensions, les reduccions pressuposatàries en serveis públics com la sanitat o l’educació, les ajudes multimilionàries a banca i multinacionals o les polítiques de reducció de dèficit que frenen inversions necessàries. La claudicació davant els poders econòmics i financers locals i internacionals és més que evident.

Quant als Països Catalans, aquesta crisi ha demostrat una vegada més que l’espoli fiscal i l’opressió nacional ens neguen les competències i els recursos bàsics per fer front a situacions com l’actual i ens en fan més vulnerables. La sentència del Tribunal Constitucionaol sobre l’Estatut escenifica fins a quin punt és impossible avançar dins les estructures estatals actuals i la necessitat d’assolir la plena sobirania nacional per poder avançar en benestar, igualtat i justícia social al nostre país.

Per tots aquests motius, la Intersindical-CSC convoca una vaga general per al proper 29 de setembre. Si aquesta és un èxit, podrem frenar les retallades i les mesures regressives que se’ns imposen! I, perquè així sigui, cal la teva implicació i la del conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans el dia de la vaga i en les mobilitzacions que tindran lloc llavors i les setmanes prèvies!

Per un altre model econòmic i social! Per la sobirania! El 29 de setembre, vaga general!


Decàleg:

1. Perquè les mesures que adopten empobreixen les classes populars, i, a més, ens diuen que ens hi hem d’anar acostumant perquè no hi ha una altra sortida!

2. Perquè retallar la despesa pública dificulta la sortida de la crisi, afebleix el consum i augmenta les possibilitats d’enviar a l’atur més treballadors i treballadores!

3. Perquè no han adoptat cap mesura per reduir l’atur, i en canvi proposen rebaixar el cost de l’acomiadament i que una part es pagui amb els nostres diners!

4. Perquè congelen les pensions de les persones jubilades i tornen a amenaçar a endarrerir l’edat de jubilació als 67 anys!

5. Perquè ens volen reduir el poder adquisitiu dels salaris amb congelacions i retallades com en el cas dels treballadors i treballadores dels sectors públics, mentre no s’atreveixen a fixar límits a les astronòmiques retribucions dels directius de bancs i entitats financeres!

6. Perquè volen convertir en negoci els nostres drets fonamentals com l’educació i la sanitat amb el desviament de recursos de l’escola pública cap a la privada i per la via del copagament!

7. Perquè volen endarrerir (encara més) l’aplicació de la Llei de la dependència i limitar les prestacions d’atur!

8. Perquè ens apugen els impostos als treballadors i treballadores, mentre als bancs i mercats financers no els fan pagar cap cost per la crisi que han provocat!

9. Perquè l’única fórmula que proposen per fomentar l’ocupació juvenil és facilitar els contractes temporals i precaris i donar més poder a les ETT!

10. Perquè totes les mesures les han adoptat unilateralment, sense tenir en compte l’opinió de les organitzacions sindicals i socials. No volem acabar pagant sempre els mateixos! Els costos per sortir de la crisi els han de pagar els que l’han provocat!

A %d bloguers els agrada això: